Til undervisere Om os Kontakt
Søg
Forside UndervisningsministerietDansk Institut for Internationale Studier

Forside>Eksempler på folkedrab>Armenien>LinksPrint

Links om folkedrabet i ArmenienDR tema om det armenske folkedrab
www.dr.dk/detarmenskefolkemord er en temaside på DR, der indeholder en lang række radio-programmer om det armenske folkedrab. Programmerne er tilrettelagt og produceret af journalist Helle Schøler Kjær, som også er forfatter til bogen 1915: Danske vidner til det armenske folkemord.

Armenian National Institute
Armenian National Institute (ANI) beskæftiger sig med forskning, formidling og undervisning om det armenske folkedrab. Websiden er overskuelig og indeholder blandt andet kilder, billeder af folkedrabets første faser 1915-16, en opslagsside om Armenien samt FAQ’s om det armenske folkedrab. Inkluderer desuden et detaljeret kort over folkedrabets omfang.

The Armenia Encyclopedia
The Armenia Encyclopedia, Armenian Genocide indeholder grundlæggende information om folkedrabet i Armenien. Siden har mange henvisning til artikler og forslag til litteratur.

Facing History
Undervisningswebside udarbejdet af den amerikanske organisation Facing History. Siden indeholder også undervisningsmateriale til dokumentarfilmen ’The Armenian Genocide’ (2006).

Zoryan Institute
Webside for det armensk-amerikanske Zoryan Institute, der har til formål at dokumentere, formidle og forske i det armenske folkedrab og det armenske folk i fortid og nutid.

Armenocide
Privat webside hvor den tyske journalist Wolfgang Gust har offentliggjort dokumenter fra de tyske statslige arkiver relaterende til det armenske folkedrab. Indeholder også danske kilder, udvalgt af historiker Mathias Bjørnlund.

Artikeldatabase for Dansk Armeniermission
Artikeldatabase om det armenske folkedrab. Alle artikler er på dansk. Databasen er oprettet af Dansk Armeniermission, hvis formål bl.a. er at skabe opmærksomhed om det armenske folks historie.

Øjenvidneberetninger fra folkedrabet
Webside indeholder en masse information om det armenske folkedrab, Armeniens historie samt øjenvidneberetninger og erindringer om folkedrabet. Billeder og video er tilgængeligt online. Websiden indeholder også information om andre folkedrab og er oprettet af Center for Holocaust and Genocide Studies ved University of Minnesota.

"Seksuel vold under det armenske folkedrab"
Link til artiklen ”Seksuel vold under det armenske folkedrab” af Mathias Bjørnlund. På websiden findes også andre relevante artikler om folkedrab og organiserede voldshandlinger.


Dansk Institut for Internationale Studier
Østbanegade 1172100 København Øtel: +45 32 69 87 87fax: +32 69 88 00
folkedrab@diis.dk