Til undervisere Om os Kontakt
Søg
Forside UndervisningsministerietDansk Institut for Internationale Studier

Forside>Eksempler på folkedrab>Irak>LinksPrint

Links


 
Organisationer
 • Amnesty International (på dansk)
  http://www.amnesty.dk/default.asp?page=915&lang=da
  Den danske webside for Amnesty International giver oplysninger og baggrundsinformationer om Irak, samt rapporter og oplysninger om Amnesty Internationals arbejde i Irak.
 • Human Rights Watch
  http://www.hrw.org/mideast/index.php
  Link til menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch’s Mellemøstafdeling, som har beskæftiget sig meget med Irak. Det var dem, der første gang talte om folkemord i Irak, og den dag i dag er de meget engagerede i Irak. Der er mange gode debatindlæg, nyheder og artikler om situationen i Irak lige nu. Rapporter om Irak, herunder om Anfal-kampagnen, findes på: http://hrw.org/campaigns/iraq/#Anfal
 • Iraq Memory Foundation
  http://www.iraqmemory.org/en/
  Den irakiske organisation The Iraq Research and Documentation Project (IRDP) har til mål at undersøge de dokumenter, der blev transporteret ud af Irak i 1991.  På siden findes links til en række interessante kilder, bland andet officielle dokumenter fra Saddam Husseins regering til hæren. 
 • Kurdish Media
  http://www.kurdishmedia.com/
  Organisationen Kurdish Media har til formål at formidle om kurderne og om en potentiel kurdisk stat. Siden indeholder kurdiske nyheder, kunst, politik og artikler.

Nyheder

Danmark

RetsopgørDansk Institut for Internationale Studier
Østbanegade 1172100 København Øtel: +45 32 69 87 87fax: +32 69 88 00
folkedrab@diis.dk