Til undervisere Om os Kontakt
Søg
Forside UndervisningsministerietDansk Institut for Internationale Studier

Forside>Eksempler på folkedrab>Rwanda>FokusartiklerPrint

FokusartiklerDenne side indeholder links til tekster på folkedrab.dk, der omhandler folkedrabet i Rwanda. Teksterne belyser og diskuterer særlige problemstillinger og aspekter ved folkedrabet i Rwanda.Religion og folkedrab i Rwanda


I Rwanda deltog ledende og menige kristne i drabet på naboer og medlemmer af egen menighed, og der blev begået massedrab i kirkerne.
Hvordan kan repræsentanter for en religion, hvis grundlæggende princip er næstekærlighed, retfærdiggøre et folkedrab med hundredtusindvis af uskyldige ofre?
Læs mere

Romeo Dallaire – Alle valg har en pris


Omkring 800.000 tutsier blev i foråret 1994 slået ihjel i Rwanda af landets hutuer. FN havde en fredsbevarende styrke i området, men denne var slet ikke udrustet til at håndtere et folkedrab. Den øverstbefalende for styrken, general Dallaire, fik ordre til ikke at blande sig. Skulle han have ignoreret ordren og beskyttet ofrene med fare for sine soldaters liv?
Læs mere

NGO'er i Rwanda


Bistandsarbejderne var udsendt til Rwanda i den gode sags tjeneste. For at kunne realisere projekterne måtte bistandsorganisationerne samarbejde med hutu-regeringen. Gennem deres arbejde kunne de se hvordan de etniske spændinger tiltog i 1990’erne - men de forblev tavse.
Læs mere

Operation Turquoise


Frankrig sendte i juni 1994 soldater til Rwanda for at stoppe folkedrabet på landets tutsier. Så længe Frankrig reddede menneskeliv, betyder det så noget, at det ikke skete af ren og skær næstekærlighed?
Læs mere


Mediernes ansvar


En Rwanda-rapport lægger et tungt ansvar på de globale medier, når den påpeger, at en tidligere og mere massiv pressedækning af situationen i Rwanda kunne have reddet ti tusinder af menneskeliv.
Læs mere


Dansk Institut for Internationale Studier
Østbanegade 1172100 København Øtel: +45 32 69 87 87fax: +32 69 88 00
folkedrab@diis.dk