Til undervisere Om os Kontakt
Søg
Forside UndervisningsministerietDansk Institut for Internationale Studier

Forside>Eksempler på folkedrab>Stalinismens forbrydelser>LinksPrint

Links

http://www.interknowledge.com/russia/rushis01.htm
Det russiske turistbureaus webside. Siden indeholder en god historisk oversigt, som går helt tilbage fra den russiske stats dannelse og frem til i dag.

http://www.marxists.org/
Et omfattende online leksikon, som indeholder meget relevant materiale i form af biografiske oplysninger, ordforklaringer og baggrundsartikler.

http://www.pbs.org/weta/faceofrussia/intro.html
En webside udarbejdet af den amerikanske non-profit organisation PBS, som er ejet af USAs 349 offentlige tv-stationer. Siden er disponeret omkring en tidslinje (ca. år 850-2000) med hovedvægten på det 19. og 20 århundrede, hvorfra man kan klikke sig videre til historisk baggrundsmateriale. Teksterne er forholdsvis korte, og siden er derfor god, hvis man ønsker et hurtigt kronologisk overblik.

http://www.pbs.org/redfiles/
Websiden er udarbejdet af Public Broadcasting System (PBS), som er en sammenslutning af USA's offentlige tv-stationer. Siden handler om Sovjetunionen og indeholder blandt andet materiale om propaganda og det hemmelige politi.

http://www.dfi.dk/dfi/undervisning/hoejestestraf/
Webside på dansk, der går bagom den danske dokumentarfilm ”Den højeste straf”, som handler om to danske kommunisters forsvinden i 1930’ernes Sovjetunionen. Indeholder desuden en del baggrundsmateriale om kommunismen og Stalins vej til magten.

http://www.stel.ru/stalin/joseph_1935-1953.htm
Denne webside indeholder en meget omfattende Stalin biografi samt et stort billedmateriale.

http://www.nkvd.org/en/index.html
Webside om det hemmelige politi. Siden indeholder blandt andet en historisk oversigt over det hemmelige politi.

http://www.memo.ru/eng/index.htm
Denne webside er lavet af den russiske organisation Memorial, som arbejder for at mindes ofrene for den sovjetiske terror. Siden indeholder blandt andet materiale om Memorials kamp for at udbrede kendskabet til stalinismens forbrydelser.

http://www.cyberussr.com/rus/yezhov.html
Side om Jezjov på engelsk. Lidt rodet, men hvis man giver sig tid er der mange sjove oplysninger og kilder både på russisk og engelsk.

http://muziejai.mch.mii.lt/Vilnius/genocido_auku_muziejus.en.htm
The Museum of Genocide Victims.
KGB-bygningen i Litauens hovedstad Vilnius huser i dag et KGB-museum. Udmærket og informativ hjemmeside om den sovjetiske besættelse af Litauen 1940-41 og 1944-91.Dansk Institut for Internationale Studier
Østbanegade 1172100 København Øtel: +45 32 69 87 87fax: +32 69 88 00
folkedrab@diis.dk