Til undervisere Om os Kontakt
Søg
Forside UndervisningsministerietDansk Institut for Internationale Studier

Forside>Eksempler på folkedrab>Bosnien>LinksPrint

Links om Bosnien


App om Jugoslaviens sammenbrud

App'en Jugoslaviens sammenbrud 1991-1999 giver et overblik over historien om krigen i Jugoslavien og landets sammenbrud.
Læs mere


ICTY


http://www.icty.org/
Websiden indeholder sagerne ved den Internationale Krigsforbryderdomstol i Haag (ICTY). Samtidig er det muligt at finde andre dokumenter, som vedrører oprettelsen af ICTY og baggrunden fordens oprettelse. Det er muligt på siden at finde det fulde anklageskrift mod Slobodan Milosevic og forskellige vidneudsagn. Her kan man blandt andet også finde sagen mod Biljana Plavsic samt en rækkevidneudsagn. Hele websiden er på engelsk og kan være lidt svært at overskue.

http://www.un.org/icty/glance-e/index-du.htm
På denne webside kan man se fotos og et videoklip fra ICTY's detention. Detentionen huser personer, der er anklagede af ICTY og skal for retten i Haag. Siden er udarbejdet af FN. 

www.iwpr.net
Her kan man finde korte, men grundige analyser af sagerne ved ICTY.Siden har et arkiv over alle tidligere bragte artikler blandt andet omsagen mod Biljana Plavsic.  Alle teksterne er på engelsk. 

Slobodan Milosevic

www.bbc.com
Websiden indeholder en kort gennemgang af den serbiske præsident,Slobodan Milosevics, vej til magten og rolle i de blodige krige i det tidligere Jugoslavien. BBC’s site indeholder samtidig en kronologiskoversigt over udviklingen i det tidligere Jugoslavien. Websitet er på engelsk, men er forholdsvis let læst.

Srebrenica


www.pbs.org/wnet/cryfromthegrave
God interaktiv tidslinie over Srebrenica-massakren. Følger filmen:“Srebrenica: A Cry from the Grave”. Websiden har vidneudsagn, billeder af massakren, baggrund for dokumentarfilmen, artikler om specifikkeemner osv. Ligeledes indeholder siden en række undervisningsspørgsmål.Websiden er produceret i forbindelse med filmen, men kan også bruges selvstændigt. Siden er på engelsk, men er forholdsvis overskuelig og let at navigere rundt på.

www.csmonitor.com
En webside, som har samlet blandt andet David Rohdes artikler. David Rohde var en af de første journalister, som undersøgte Srebrenica-massakren på tæt hold. Han har interviewet en rækkepersoner, som har været berørt af massakren på forskellig vis. Artiklerne er på engelsk, men forholdsvise lette at læse.

Bosniske flygtninge i Danmark

http://www.inm.dk/
Indenrigsministeriets webside. Indeholder et menupunkt ”statistik”, som giver et overblik over udlændingeområdet. Hvor kommer de fra? Hvor mange er der i Danmark? Hvor mange er repatrieret og vendt hjem igen?Lette overskuelige statistikker som er nemme at læse og forstå.Omhandler ikke kun de bosniske krigsflygtninge, men flygtninge ogindvandrere generelt.

www.flygtning.dk
Dansk Flygtninge Hjælps webside. Information om flygtninge generelt, nyhedsbreve, undervisningsmateriale.Dansk Institut for Internationale Studier
Østbanegade 1172100 København Øtel: +45 32 69 87 87fax: +32 69 88 00
folkedrab@diis.dk