Til undervisere Om os Kontakt
Søg
Forside UndervisningsministerietDansk Institut for Internationale Studier

Forside>Eksempler på folkedrab>Cambodja>LinksPrint
Links om folkedrabet i Cambodja

Generelt


http://www.his2rie.dk/
En undervisningsside med omfattende materiale om Cambodja og Khmer Rouge. Siden er redigeret af historiker Peter Frederiksen og er et led i undervisningsserien Det 20. århundredes historie. Indeholder blandt andet kilder til De Røde Khmerers styre, en litteraturliste med materiale om De Røde Khmerer, eksempler på revolutionære sange, uddrag af internationale aftaler om Cambodja og interviews med ledere af Khmer Rouge. Websiden henviser desuden til bøger og internetmateriale.
 
http://www.od.dk/
Operation Dagsværks webside. Her findes materiale om indsamlings- og oplysningskampagnen 2003, der gik til bekæmpelse af prostitution i Cambodja. På siden findes baggrundsstof om Cambodja, rejseberetninger, information om uddannelsessituationen osv.

http://www.udviklingstal.dk/cambodia.htm
Officielle demografiske oplysninger om Cambodja fra udenrigsministeriet, herunder oplysninger om befolkningens religiøse tilhørsforhold.

http://www.yale.edu/cgp
Webside for Cambodian Genocide Program ved Yale universitetet i Boston. Indeholder et stort arkiv med tekster om De Røde Khmerer samt løbende opdateringer af nyheder fra opgøret med regimet.

Organisationer

http://www.dccam.org/
Den cambodjanske organisation Documentation Center of Cambodia's webside. Organisationen arbejder for at indsamle beviser på De Røde Khmers regime. Siden indeholder bl.a. information om styrets forbrydelser og om de forhenværende gerningsmænd og ofre.

http://www.noedhjaelp.dk/
Folkekirkens nødhjælps webside. Siden beskriver hvilke projekter eller organisationer, Folkekirkens nødhjælp støtter i Cambodja. Desuden giver siden et overblik over nuværende udfordringer og problemer i landet.

Retsopgør

http://www.cambodiatribunal.org
Cambodia Tribunal Monitor videreformidler nyheder og baggrund om retssagen i Cambodja. Bag siden står en samling akademiske, fliantropiske og non-profit organisationer.

http://www.cambodia.gov.kh/krt/english/index.htm
Den cambodjanske regerings webside. Siden giver oplysninger om retsopgøret i Cambodja.

http://www.hrw.org/doc?t=asia&c=cambod
Human Rights Watch's webside. Siden giver rapporter og nyheder om retsopgøret og menneskerettigheder i Cambodja.

http://www.licadho.org/
Cambodjansk menneskerettighedsorganisation.

Nyheder

http://www.phnompenhpost.com
Cambodjanske avis Phnom Penh Post’s webside på engelsk.

http://www.asiaobserver.com/Cambodia-news.htm
Asiatiske nyhedsvæsen som inkluderer nyt fra Cambodja.

http://www.camnet.com.kh/
Cambodjansk netudbyder, her findes forskellige oplysninger om Cambodja, blandt andet uddrag af dagens nyheder fra de forskellige aviser.


Dansk Institut for Internationale Studier
Østbanegade 1172100 København Øtel: +45 32 69 87 87fax: +32 69 88 00
folkedrab@diis.dk