Til undervisere Om os Kontakt
Søg
Forside UndervisningsministerietDansk Institut for Internationale Studier

Forside>Eksempler på folkedrab>Darfur>FokusartiklerPrint

FokusartiklerArtiklerne på denne side belyser og diskuterer særlige problemstillinger og aspekter ved konflikten i Darfur.

Folkedrab eller ej?
I sammenhæng med den regulære krig mellem oprørsgrupperne, regeringshæren og militser, foregår der brutale overgreb og drab på uskyldige civile, som ikke nødvendigvis har andet til fælles, end at de tilhører den samme befolkningsgruppe. Spørgsmålet er, hvor planlagte og systematiske overgrebene er? Er de et tilfældigt produkt af krigen, eller har de et formål i sig selv – og kan det karakteriseres som folkedrab eller ej? 
Læs mere her 


Fred i Darfur – hvornår og hvordan?


Der er gjort flere forsøg på at opnå fred i Darfur, men ingen af de indgåede fredsaftaler har stoppet krigshandlingerne og overgrebene på civilbefolkningen.
Læs mere her

Kina og Darfurkonflikten

Christian Barse og Maria Navarana Biisgård skriver om Kina og Darfur-konflikten. Artiklen "Riget i midten af Darfur-konflikten" er baseret på deres speciale fra Roskilde Universitetscenter.
Læs mere her

Uddrag fra bogen Tolken fra Darfur. Daoud Hari, 2008.


I det udvalgte kapitel er bogens forfatter, Doaud Hari, netop vendt hjem til sin landsby i Darfur. Landsbyen bliver angrebet af regeringen og Janjaweed militser og Daoud må flygte op i bjergene sammen med sin familie og resten af landsbyens beboere.
Læs mere her

Uddrag fra bogen Det værste er at dø i stilhed. Stemmer fra Darfur. Malene Haakanson, 2007.

I det udvalgte kapitel skildrer bogens forfatter, Malene Haakansson, hverdagslivet i en af Darfurs lejre for internt fordrevne. Bogen bygger på forfatterens personlige oplevelser som udsendt nødhjælpsarbejder i Darfur provinsen i 2005 og 2006.
Læs mere her
Dansk Institut for Internationale Studier
Østbanegade 1172100 København Øtel: +45 32 69 87 87fax: +32 69 88 00
folkedrab@diis.dk