Til undervisere Om os Kontakt
Søg
Forside UndervisningsministerietDansk Institut for Internationale Studier

Forside>Eksempler på folkedrab>Darfur>LinksPrint

Links om folkedrabet i DarfurRadio Dabanga

https://www.radiodabanga.org/news-archive 
Radio Dabanga er en radiostation for darfurianere lavet af folk fra Darfur. Websiden har løbende nyheder på engelsk om Darfur.

Darfur Relief and Documentation Centre


http://www.darfurcentre.ch/index.php/2013-02-01-14-07-52/2013-02-08-09-09-56
NGO som dokumenterer overgreb på civilbefolkningen i Darfur. Siden indeholder også baggrundsviden om konflikten i Darfur.

SUDO UK


http://www.sudouk.org/
Sudanesisk menneskerettighedsorganisation. Rapporter og opdateringer på situationen i Darfur.
 

”Confront genocide”


http://www.ushmm.org/confront-genocide/cases/sudan
United States Holocaust Memorial Museum har lavet projektet ”Confront genocide”, hvor man kan læse om iganværende konflikter og aktuelle brændpunkter, herunder om situationen i Darfur..
 


United to End Genocide

http://endgenocide.org/
United to End Genocide sætter fokus på, hvad enkeltpersoner kan gøre for at sætte en stopper for overgrebene i Darfur, herunder konkrete forslag til handling og inspiration til undervisning på området. Her findes også baggrundsinformation om konflikten samt billeder, og der er opstillet udførlige litteraturlister samt lister over relevante film.


"Enough"-initiativet


http://www.enoughproject.org/conflicts/sudan
”Enough”-initiativet, som er oprettet af bl.a. Crisis Group, er et projekt, der sætter fokus på forbyggelse af folkedrab og forbrydelser mod menneskeheden, med særligt fokus på Afrikas brændpunkter, herunder Darfur. På websiden kan man læse om baggrunden for konflikten samt finde bud på løsningsforslag.

Genocide Watch


http://genocidewatch.net/
Genocide Watch er en organisation, som har til formål at forebygge, forudsige og ikke mindst gøre noget for at stoppe folkedrab og andre former for massedrab. På hjemmesiden findes materiale om folkedrab generelt og de enkelte folkedrab specifikt, herunder Darfur.  
 

Human Rights Watch


http://www.hrw.org/africa/sudan
Human Rights Watch sætter fokus på menneskerettighedsovertrædelser overalt i verden og følger bl.a. udviklingen i Sudanmeget nøje.


Læger uden Grænser

http://msf.dk/lande/sudan/
Sudan er stadig  et af Læger uden Grænsers store indsatsområder. På deres webside findes en sektion om Sudan, hvor man foruden at læse om deres indsats bl.a. kan læse øjenvidneberetninger fra nogle af deres udsendte læger og sygeplejersker.
 

Folkekirkens Nødhjælp


https://www.noedhjaelp.dk/det-goer-vi/her-arbejder-vi/afrika/sudan
Folkekirkens Nødhjælp yder også en aktiv indsats i Darfur. På deres webside kan man læse en del artikler om situationen i det delte Sudan.
 

Eric Reeves


http://www.sudanreeves.org/
Eric Reeves er Sudan-specialist og har dedikeret sin akademiske karriere til at skrive og oplyse om situationen i landet. På hans hjemmeside findes bl.a. billeder fra Sudan samt artikler, der behandler forskellige emner om Sudan, især folkedrabet i Darfur.

Dokumentarfilm fra Wide Angle

http://www.pbs.org/wnet/wideangle/episodes/heart-of-darfur/overview/606/
Wide Angle har produceret dokumentarfilmen om Darfur-konflikten "Heart of Darfur" som bl.a. indeholder vidneudsagn og ekspert-udtalelser. På websiden findes også artikler om den aktuelle situation i Darfur samt billeder. 

Tidslinje over konflikten i Darfur

http://politiken.dk/udland/faktaudland/article254070.ece
Tidslinje på dansk over konflikten i Darfur fra 2003 til 2007. Artiklen i Politiken er fra 2007
 
http://www.pbs.org/wnet/wideangle/episodes/heart-of-darfur/heart-of-darfur-history-of-sudan/582/
Tidslinje på engelsk over konflikten i Darfur fra 1820 til 2008. Tidslinjen opdateres løbende.

Kort over Darfur


http://www.lib.utexas.edu/maps/sudan.html  
Denne hjemmeside under University of Texas indeholder udvalgte links til kort over Sudan og Darfur samt satellitbilleder fra Darfur, der bl.a. anviser landsbyer, der er blevet angrebet og ødelagt. 

http://www.un.org/Depts/Cartographic/english/htmain.htm
På hjemmesiden under FN’s kartografiske afdeling er det muligt at downloade detaljerede landkort samt kort over FN missioner. Her kan fx downloades et kort over Darfur-regionen og et kort over Darfur, som viser hvor FN's fredsbevarende styrker, under UNAMID missionen, er sat ind. 


Siden er sidst opdateret i januar 2015Dansk Institut for Internationale Studier
Østbanegade 1172100 København Øtel: +45 32 69 87 87fax: +32 69 88 00
folkedrab@diis.dk