Til undervisere Om os Kontakt
Søg
Forside UndervisningsministerietDansk Institut for Internationale Studier

Forside>Lærerforum>Studierejser for underviserePrint

Studierejser for undervisere


DIIS arrangerer løbende studierejser for undervisere på alle niveauer.Kursus for undervisere i Theresienstadt 5-8. februar 2016


DIIS afholder et rejsekursus til den tidligere ghetto og koncentrationslejr Theresienstadt i samarbejde med The Holocaust Educational Trust (UK) og The International School for Holocaust Studies på Yad Vashem.

Om kurset

Omdrejningspunkt for kurset er Theresienstadt, hvor omkring 500 danske jøder sad fanget under 2. Verdenskrig. Fokus vil være på lejrens historie og Holocaust – med anbefalinger til, hvordan et studietursbesøg med elever i den tidligere lejr kan forberedes bedst muligt.

Kurset finder sted i byen Terezín (Theresienstadt) ca. 60 km fra Prag og varer 3 dage. Som deltager ankommer du til Terezín fredag den 5. februar, og i løbet af de næste dage får du et grundigt kendskab til byens og lejrens historie. Kurset består af rundvisning i den tidligere lejr, workshops og oplæg samt besøg på byens museum. Kurset slutter ved middagstid mandag.

Som underviser vil du i slutningen af kurset have et solidt kendskab til lejrens historie samt være i besiddelse af viden og konkrete redskaber til at organisere og gennemføre et vellykket studietursbesøg med elever i Theresienstadt.

Der vil være både danske og britiske deltagere på kurset, som primært vil foregå på engelsk.

DIIS afholdte et lærerkursus i Theresienstadt i februar 2015. Se programmet for kurset i 2015

Praktiske oplysninger

Kurset er åbent for undervisere på alle niveauer og fra alle fag. Prisen for kurset er 1.500 DKR og indbefatter indkvartering på enkeltværelser i Terezín samt måltider. Bemærk, prisen ikke er inklusiv fly til og fra Prag – erfaringen viser, at disse kan bestilles billigere af lærerne selv, og at mange ønsker at forlænge opholdet med én eller flere feriedage i Prag. Bestiller man i god tid, kan returbilletter til fra Prag fås til ca. 1000 kr. Der vil være fælles afgang med bus fra Prag lufthavn fredag.

Tilmelding


Du kan tilmelde dig kurset ved at sende en kort præsentation af dig selv og din pædagogiske og faglige interesse for emnet/kurset på mail til Stine Thuge: sth@diis.dk

Tilmeldingsfristen er fredag den 27. november 2015.

Læs mere om Theresienstadt og de danske jøder på

www.theresienstadt.dkIdeer til særlige studierejser?
Har du en idé til en studietur med et særligt fokus, kan dette arrangeres, hvis tilstrækkelig mange undervisere er interesserede. Det er også muligt at få hjælp til at planlægge en studietur. Vi tilbyder bl.a. foredrag, forslag til aktiviteter, forslag til litteratur mv. For yderligere oplysninger, kontakt folkedrab@diis.dk eller tilmeld dig vores nyhedsbrev på www.folkedrab.dk/nyhedsbrev, hvor fremtidige studieture vil blive annonceret.

Der er stadig spor i Terezín efter tiden som ghetto og kz-lejr. Her ses et blok-nummer på en bygning.
Lærere ved krematoriet under en omvis-ning i den tidligere kz-lejr. Februar 2015. 


Se programmet for lærerkurset i Theresienstadt februar 2015

Kurset inkluderer bl.a. museumsbesøg. Her ses en rekonstruktion af, hvordan fangerne boede.


Dansk Institut for Internationale Studier
Østbanegade 1172100 København Øtel: +45 32 69 87 87fax: +32 69 88 00
folkedrab@diis.dk