Til undervisere Om os Kontakt
Søg
Forside UndervisningsministerietDansk Institut for Internationale Studier

Forside>Mediegalleri>FilmPrint

Film


DIIS har lavet dokumentar-filmen "THERESIENSTADT – danske børn i nazistisk fangenskab".

Filmen bygger på øjenvidneberetninger og fortæller historien om seks børn, der blev deporteret til kz-lejren Theresienstadt med deres familier under den tyske besættelse af Dan­mark. Birgit, Bjørn, Jytte, Poul, Rachel og Salle var blandt de ca. 500 danske jøder, for hvem det ikke lykkedes at flygte til Sverige og dermed undgå nazistisk fangenskab. Deres fortællinger handler om angst, afsavn, sult, grusomhed og tab, men også om venskab, kærlighed og håb. Beretningerne flettes sammen med historien om Danmarks besættelse, Europa i krig og Holocaust – nazisternes forsøg på at udrydde de europæ­iske jøder. 

Se filmen

Se filmen gratis på den tilhørende undervisningswebside www.theresienstadt.dk, som også indeholder kildemateriale og baggrundsartikler.


Film om de danske jøders flugt til Sverige i Oktober 43


I oktober 1943 gennemførte den tyske besættelsesmagt den såkaldte ”jødeaktion” mod danske jøder. Tusindevis af danske jøder var i disse oktoberdage nødsaget til at flygte til det neutrale Sverige. DIIS har sat fokus på flugtens implikationer og har i denne forbindelse lavet 6 små kortfilm. I filmene fortæller forskellige danskere om deres og deres familiers oplevelser af advarslen og hvordan flugten udspillede sig.

Se de seks film om flugten til Sverige
På undervisningshjemmesiden kan du gratis streame de 6 interviewbaserede kortfilm og supplere undervisningen med baggrundsartikler og relevant kildemateriale.


Dansk Institut for Internationale Studier
Østbanegade 1172100 København Øtel: +45 32 69 87 87fax: +32 69 88 00
folkedrab@diis.dk