Til undervisere Om os Kontakt
Søg
Forside UndervisningsministerietDansk Institut for Internationale Studier

Forside>Lærerforum>Forskellighed og fordomme - et undervisningsmateriale>Til lærerenPrint

Undervis om forskellighed og fordomme

Hvorfor har mennesker fordomme, og er fordomme nødvendigvis forkerte? Kan undervisning modarbejde fordomme – og hvordan griber man det an?


DIIS har udarbejdet et undervisningsmateriale, der sætter spot på de forskellighed og fordomme i vores samfund: Hvad sker der, når nogle grupper af mennesker stemples som ’de andre’ i vores samfund? Hvad gør dem anderledes i andres øjne, og hvordan kan vores forestillinger om dem føre til fjendebilleder, forskelsbehandling og måske i sidste ende vold eller folkedrab?

Følg temaerne nedenfor og læs mere om projektet, downloade hele materialet, få faglige input, inspiration og øvelser til undervisningen.


"Måden, bogen behandler emner som racisme, homofobi, diskrimination og menneskerettigheder på, er intet mindre end sublim. Det er en nuanceret gennemgang både med mange historiske tilbageblik og mange kig udad til andre lande og kulturer – men der vendes også hele tiden tilbage til dansk nutid, sådan at alle emner bliver nærværende og samtidsrelevante." Christine Reinwald, Folkeskolen.dk 

Læs anmeldelse på Folkeskolen.dk:
"Forskellighed og fordomme - en sublim indføring" 


Dansk Institut for Internationale Studier
Østbanegade 1172100 København Øtel: +45 32 69 87 87fax: +32 69 88 00
folkedrab@diis.dk