Til undervisere Om os Kontakt
Søg
Forside UndervisningsministerietDansk Institut for Internationale Studier

Forside>Lærerforum>Forskellighed og fordomme - et undervisningsmateriale>Til læreren>Om projektetPrint

Om bogprojektet "Forskellighed og fordomme"


Bog og undervisningsmateriale er udarbejdet af DIIS på bevilling fra Socialministeriet. Formålet har været at udarbejde et materiale til brug i grundskolen i arbejdet med forskellige intoleranceproblematikker. 

Hvad består materialet af?


- Bogen Forskellighed og fordomme - en lærebog til grundskolen om intolerance

-
Et øvelseskatalog med 35 øvelser til undervisningen

- Webbaseret materiale til eleverne på www.folkedrab.dk/forskellighed 
 
OBS! Bogen kan bestilles gratis til brug i undervisningen ved henvendelse til Stine Thuge på sth@diis.dk

OM BESTILLING AF BOGENHvad skal materialet?


Give lærere redskaber til at tage intolerance op som emne i undervisningen og dermed inddrage eleverne i diskussioner om forskellighed og gøre dem mere bevidste om vigtigheden af at skabe rummelige fællesskaber.


Skoleundersøgelse og rapport

Undervisningsmaterialet er lavet på baggrund af en række skolebesøg og interviews med elever og lærere fra 7. - 10. klasse.

I skoleundersøgelsen besøgte DIIS 10 skoler, udførte 16 lærerinterview og interview med i alt 49 elever. Disse interview har samlet set søgt svar på spørgsmål om, hvilke udfordringer og behov lærere står med, når de underviser om emner relateret til fordomme og intolerance, og hvordan elever forstår og omtaler fordomme.

Der er udarbejdet en rapport på baggrund af skoleundersøgelsen. Rapporten søger at belyse undervisningstilgange og praksisser, der kan medvirke til at styrke udsyn og åbenhed over for forskellighed.

Rapporten kan ikke ses som en forskningsbaseret analyse af fordomme og intolerance i skolen og giver ikke svar på omfanget af de problematikker, den rejser. Ligeledes giver datamaterialets omfang ikke mulighed for at drage repræsentative konklusioner undervejs.

Rapporten er udarbejdet af Tine Brøndum, ph.d.-studerende på SDU og projektleder Stine Thuge i samarbejde med seniorforsker Cecilie Felicia Stokholm Banke.

Læs rapporten fra skoleundersøgelsenDIIS' bog Forskellighed og fordomme - en lærebog til grundskolen om intolerance, 2015. Download bogen.


Dansk Institut for Internationale Studier
Østbanegade 1172100 København Øtel: +45 32 69 87 87fax: +32 69 88 00
folkedrab@diis.dk